top of page

Opleiding docent gevaarsbeheersing weerbaarheid

Docent gevaarsbeheersing - weerbaarheid

Vele organisaties die met publiek in aanraking komen hebben in toenemende mate last van agressie van klanten, cliënten of patiënten. Die agressie wordt ook steeds extremer. Paniekalarm via een alarmcentrale en dergelijke hebben niet het gewenste resultaat. Mensen voelen zich onveilig op straat, in openbare gelegenheden en in werksituaties.

De toename van agressie door klanten heeft een steeds grotere impact op de onveiligheidsgevoelens en de werksfeer van werknemers. Er zijn al heel wat werknemers die langdurig ziek thuis zijn door ondervonden agressie. Helaas zijn er ook voorvallen te noemen waarbij het personeel disproportioneel geweld gebruikte. Volgens de minister van Justitie en Veiligheid moet de spiraal van geweld worden gestopt voordat we allemaal met knuppels tegenover elkaar staan. Kunnen omgaan met agressie is voor velen een vereiste. Een probleem is de mogelijkheid om je te kunnen oefenen in deze specifieke vaardigheid. Dit moet onder zeer deskundige leiding plaats vinden, zoals docenten gevaarsbeheersing.

Leo Verhoeven verzorgde voor C.I.O.S. te Sittard vele malen met veel succes de opleiding docent gevaarsbeheersing. Deze opleiding heeft tot doel dat de cursist, voldoende kennis, inzicht en attitude heeft om zelf trainingen op te zetten om anderen weerbaarder te maken in situaties waarin agressie een (belangrijke) rol speelt en dan over meerdere oplossingsstrategieën kunnen beschikken. Ook zal de nodige aandacht worden geschonken aan de eigen vaardigheid omtrent persoonlijke weerbaarheid, waaronder het toepassen van zelfverdedigings- en aanhoudingstechnieken.

De doelgroepen voor een docent gevaarsbeheersing kunnen zijn overheidspersoneel (Politie, Justitie, Koninklijke Marechaussee, Douane, Defensie, ambtenaren sociale dienst, enz.) en andere beroepsgroepen zoals beveiligingspersoneel, ambulancepersoneel, horecaportiers, winkeliers, verpleegkundigen, docenten, stewards, conducteurs, taxichauffeurs, maar ook weerbaarheidstrainingen voor vrouwen, jongeren, mensen met een beperking etc.

Aanmelden? Neem contact op met Susanne Verhoeven 06-278 621 89 of gebruik het contact formulier >

Een impressie van de opleiding

Informatie​

Opleidingsdagen:
Op 13 vrijdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur. De opleiding start op vrijdag 7 februari 2025, de andere vrijdagen zijn; 21 februari 2025, 21 maart 2025, 11 april 2025, 9 mei 2025, 23 mei 2025, 20 juni 2025, 5 september 2025, 19 september 2025, 3 oktober 2025, 31 oktober 2025, 7 november 2o25  en ten slotte 21 november 2025. 

Toelatingseisen:
Affiniteit met weerbaarheid, zelfverdediging en gevaarsbeheersing. Twijfel je over de aansluiting van jouw opleiding of ervaring? Stuur dan een

e-mail  naar Leo@opeigenkracht.nl en je krijgt informatie, een persoonlijke terugkoppeling en een inschrijfformulier toegezonden.

Investering:
De opleiding van 13 vrijdagen inclusief opleidingsboek en diploma kost

€ 1.249,-. Een betalingsregeling is mogelijk.

Docenten:
Leo Verhoeven en Susanne Verhoeven hebben een zeer ruime ervaring in het verzorgen van de opleiding docent gevaarsbeheersing - weerbaarheid.

Waar:
Sportcentrum Technische Universiteit Eindhoven (Onze Lieve Vrouwestraat 1, 5612 AW Eindhoven)

Deze opleiding levert bij afronding 84 accreditatiepunten op voor geregistreerde professionals bij Registerplein

Registerplein-Utrecht_logo-L.png

Inschrijven

Je kunt je inschrijven als je voldoet aan de toelatingseisen.

Neem voor meer informatie contact op.

! Als je voor de opleiding Docent Gevaarsbeheersing je diploma hebt behaald, denk je er dan aan om de opleiding tot Jiujitsu leraar B te gaan volgen?

Doordat je in het bezit bent van dit diploma, ontvang je vrijstelling voor het onderdeel "speciale doelgroepen" tijdens de opleiding tot Jiujitsu leraar B. Dat scheelt 6 lesdagen én een grote opdracht.

Kijk voor meer informatie op jbn.nl

Aanmelden of meer weten?

Bel 040-285 26 82 of neem geheel vrijblijvend contact op

Boodschap verzonden!

Aanmelden
bottom of page